Over ons

Kwaliteit die geproefd mag worden

OVER ONS

Wie zijn wij

Als vleeshandel leveren we kwalitatief hoogstaand rund- en varkensvlees. Dat doen we al ruim twintig jaar. Onze eigenaar Patrick van den Berg is een man met een groot hart voor dieren en enorm veel kennis van vlees. Patrick groeide op de boerderij op en werkte na het behalen van zijn slagersopleiding als slager. Sinds 2001 runt hij zijn eigen vleeshandel. Daar waar Patrick klein begonnen is, met zes varkens in de week, bedienen we nu een groot gedeelte van de ambachtelijke slagersmarkt. Dit doen we samen met alle Vleesexperts die bij ons werkzaam zijn.

Goed leven

Goed product

Volgens ons begint een goed product bij gezond vee. Dieren die een goed leven hebben gehad, leveren immers het beste vlees op. Daarom werken we samen met Hollandse familiebedrijven die net als wij veel passie hebben voor dieren. Maar daar blijft het niet bij. Wij zorgen ervoor dat elke stap in de keten evenveel aandacht krijgt. Of het nu gaat om het grootbrengen van de dieren, het vervoer, de verwerking of de bereiding van het vlees. Wij vertellen van het begin tot het eind een goed verhaal, van boer tot bord.

Het vlees is afkomstig van Hollandse boeren en altijd van uitstekende kwaliteit, eerlijk vlees en vers met een volle smaak! Echt een mooi bedrijf waar wij graag mee samenwerken!

Rene Ariens

Rene Ariens - Slagerij Sanders

Van vleeshandel naar

Vleesexperts

In 2001 zijn we begonnen als Vleeshandel P. van den Berg. Maar deze naam dekt onvoldoende de lading van de vleeskennis die wij hebben en de extra service die wij bieden. Bovendien runt Patrick de zaak allang niet meer in zijn eentje. Er staat een heel gepassioneerd team achter hem. Daarom heet Vleeshandel P. Van den Berg sinds april 2019 Van den Berg Vleesexperts. Een naam die uitstraalt dat we het samen doen, als team, één team.

Ons Team

Met passie voor het vak

Patrick van den Berg

Patrick van den Berg

Eigenaar

“Tijd en aandacht voor dat wat je doet, van boer tot bord. Wij hebben oog voor kwaliteitsdieren en vertalen dit naar een goed slagersproduct. Dit doen we door bij elke stap in de keten aanwezig te zijn en met onze kennis de keten naar een hoger niveau te tillen. Zo kunnen wij de wens van de slager optimaal vervullen. Dat is iets waar wij ons dagelijks voor inzetten.”

Hillegonda van den Berg-Bunt

Hillegonda van den Berg-Bunt

Financiële administratie en kwaliteit

“Voedselveiligheid en kwaliteit zijn volgens ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zorgen er elke dag voor dat de veiligheid van de productieprocessen wordt gewaarborgd. Dit doen we samen met vakkundige toeleveranciers en onze eigen experts."

Piet de Jong

Piet de Jong

Verkoop en advies

“Verkopen betekent helpen, informeren, kennis delen, ondersteunen en begeleiden. Zo inspireren en motiveren we anderen om de beste keuzes te maken. Alles om de gewenste resultaten en het beste product te realiseren. Verkopen is een prachtige bezigheid, maar klanten helpen is nog mooier.”

Angelo Brozzu

Angelo Brozzu

Operationeel bedrijfsleider

“We staan bij Van den Berg bekend om onze flexibiliteit, niets is te gek. Daarin denken we graag met de klant mee. Ik zorg ervoor dat de bestellingen elke dag op tijd de deur uit gaan. We zijn uniek in de nazorg en lossen problemen direct op, samen met de klant. Het geeft een extra goed gevoel als je daarna een compliment krijgt.”

Martin Kaldenberg

Martin Kaldenberg

Rundvleesexpert

“Bij mij staat de klant centraal. Ik zorg er altijd voor dat er een perfecte match ontstaat tussen klant en vlees. Goed contact met de klant is dan van cruciaal belang, zo ontdek je precies wat de wensen zijn. We gaan ver in het ‘finetunen’ van het vlees. Dit kunnen we doen omdat we weten wat de klant wil en omdat ons aanbod altijd ruim voldoende is."

Gert Blauwendraat

Gert Blauwendraat

Orderafdeling

“Vanwege mijn slagersachtergrond, spreek ik dezelfde taal als onze klanten. Ze kunnen bij mij terecht met vragen over kwaliteit en voor advies. Ik word blij van het leveren van mooie producten. De grootste uitdaging zit in het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit. We leveren uiteindelijk niet alleen kwaliteitsvlees, maar een totaal beleving door het hele verhaal te vertellen.”

Jeffrey van den Berg

Jeffrey van den Berg

Techniek/boerderij

“We zijn bij Van den Berg Vleesexperts erg klantgericht en bieden goede service. Ik zorg ervoor dat alles technisch goed blijft werken en problemen snel worden opgelost op de boerderij. We vinden het erg belangrijk dat het product van begin tot eind goed is. De kwaliteit die wij bieden zit niet alleen in het product, maar ook in het omgaan met de klant.”

Fred de Haan

Fred de Haan

Varkensvlees expert

Met veel plezier zoek ik de varkens op maat uit voor de slager. Ik let hierbij op spiermassa, kleur en vetpercentage. Er zijn klantspecifieke wensen en als ik dan het vlees binnen zie komen hang ik dat voor de verschillende slagers apart weg. Maar we hebben een heel mooi uniform varken wat bij iedere slager in de toonbank goed tot zijn recht komt.

Kernwaarden

  • Experts in vlees
  • Kennis delen
  • Kwaliteitsproducten
  • Transparantie en eerlijkheid
  • Betrokken in elke schakel van de keten
  • Flexibel en meedenkend

Veehandel

Gezond en luxe vleesvee

Een goed product begint bij gezond en luxe vleesvee. Daarom werken wij samen met bedrijven die net als wij dat stapje extra zetten in het creëren van een diervriendelijke leefomgeving. Dat zijn veehouders die ook ’s nachts nog even bij het jongvee gaan kijken. In de zomer lopen de dieren in de wei en als ze worden afgemest krijgen ze ruime hokken en een dik ligbed van stro. Doordat de dieren het beste voer krijgen, bereiken ze gelijkmatig het punt van rijpheid. Alleen zo houden we de kwaliteit van het vlees hoog en kunnen we sturen op de wensen van de klant.

Passie voor dieren en kwalitatief hoogstaand rund- en varkensvlees. Ik adviseer je graag.

Piet de Jong

Piet de Jong - Verkoop en advies

Van boer tot bord

kwaliteitsproduct

Wij geven onze klanten graag een kwaliteitsverhaal mee, dat van begin tot eind klopt. We laten zien waar het vlees vandaan komt, hoe het wordt bewerkt en wat onze kernwaarden zijn. Als echte Vleesexperts zijn we aanwezig in ieder deel van de keten. Op de boerderij, bij het veevervoer, in het verwerkingsproces en bij het vleestransport. Zo kunnen we kwaliteitsproducten leveren die goed zijn van boer tot bord. Wij zijn dé Vleesexperts op wie u echt kunt vertrouwen.

BRC 7 | BLK | KDV

Keurmerken

BRC 8 AA
Wij werken volgens de normen van de wereldstandaard voor voedselveiligheid, BRC 8. Ons bedrijf is hiervoor AA-status gecertificeerd. We hebben een vast efficiënt en hygiënisch procedé voor vleesverwerking ontwikkeld. Deze werkwijze wordt gewaarborgd door verschillende controleprocessen. We laten dit ook graag aan u zien. Daarom komen er geregeld groepen slagers om te kijken hoe hun vlees verwerkt wordt.

Beter Leven Keurmerk (BLK)
Ons bedrijf draagt het Beter Leven Keurmerk 2 Sterren Rundvlees en 1 Ster Varkensvlees verwerker. Het Beter Leven Keurmerk is een label voor dierenwelzijn met 1, 2 of 3 sterren dat op verpakkingen van vlees, kip, eieren en tal van samengestelde producten te vinden is. Ook zijn wij ketenregisseur. Wij zijn de verbindende schakel tussen de Stichting Beter leven en de Beter leven twee ster rundveehouderijen.

Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV)
Als je echt een blijvend verschil wilt maken op het gebied van milieu, dierenwelzijn en smaak dan moet je het samen doen. Keten Duurzaam Varkensvlees onderscheidt zich van andere keurmerken door de boeren actief te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf. Op die manier leggen we de lat steeds een stukje hoger en kunt u genieten van het smakelijkste en gezondste varkensvlees.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief